Εορταστική Εθνική Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

  Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου τ.έ., η επετειακή Εθνική Εκδήλωση των κατηχητικών ομάδων της ΓΕΧΑ Κατερίνης, στη μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου μας. Πλήθος κόσμου γέμισε την Αίθουσα επιδοκιμάζοντας την προσπάθεια των παιδιών και των κατηχητών τους να μεταφέρουν το εθνικό μήνυμα του Αγώνα του ’21. 

   Στην εκδήλωση συμμετείχαν δύο χορωδίες των "Χελιδονιών" (παιδιά του Δημοτικού) αγοριών και κοριτσιών, τραγουδώντας εθνικά τραγούδια. Διαβάστηκαν επιλεγμένα κείμενα με εμπειρίες και περιστατικά των Ηρώων του ’21, συγκινώντας το ακροατήριο και γεμίζοντας τις καρδιές με Ελληνικά, γνήσια Πατριωτικά συναισθήματα.

   Ένα από τα ωραιότερα σημεία της Εκδήλωσης ήταν οι δημοτικοί χοροί, που χόρεψαν αγόρια των Ομάδων των Χαρούμενων Αγωνιστών, μαθητές Λυκείου, με την βοήθεια έμπειρου χοροδιδάσκαλου. Χαρήκαμε όλοι τα παιδιά, για την λεβεντιά και την τιμή στην παράδοση της Πατρίδος μας. 

   Την εκδήλωση έκλεισε ο σεβαστός π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, πνευματικός υπεύθυνος των κατηχητικών της ΓΕΧΑ στην Κατερίνη, τονίζοντας την αξία της Ελληνικής Ορθόδοξης Παραδοσιακής Οικογένειας, του γνήσιου Πατριωτισμού και την αγάπη στην Πατρίδα, για να κατανοήσουμε όλοι μας, πως όσο και να πολεμάται σήμερα η Πατρίδα μας, αν έχουμε ελπίδα και ακράδαντη πίστη στον Θεό, το Ελληνικό μας Έθνος θα τα καταφέρει.















Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη